Get Adobe Flash player
Akár az igazi repülés!
Hirdetés
Társoldalunk
Hirdetés
MALÉV Aero Club
Hirdetés
Szavazz Te is!
Jó, hogy van MiG 29 képzésünk?
 
Malév Virtual Airlines
Hirdetés
Társoldalunk
Hirdetés
Társoldalunk
Hirdetés

Thessaloniki, Görögország

 

Biztosan sokan emlékeznek még a 2000. július 4-ei eseményekre, melynek során egy Malév TU-154-es futók kiengedése nélkül landolt Görögországban, de ha valakinek új ez a történet, akkor érdemes megismernie, mert az egyik legérdekesebb, legtanulságosabb repesemény, amely a Malévnél megesett.

 

A történtekről sok leírás és pletyka kering, ami bizonyos, hogy július 4-én Saloniki repterén hőség és hatalmas forgalom volt. A nem a legjobbak közé tartozó görög irányítás nem állt a helyzet magaslatán, noha akkor nagy szükség lett volna erre.

 

A Malév 260-as járata közeledett a reptérhez. Egy, a szokásostól eltérő megközelítést (approach) végeztek a 34-es pályára, de a nagy forgalom miatt nem tudtak besorolni. Elbeszélések szerint ekkor már kiengedték a futókat, majd - mivel az irányítás késleltetés címén továbbküldte őket a szárazföld felé - visszahúzták azokat.

 

A Tu-154-eseken volt egy beépített duda, mely kiengedett fékszárnyak esetén - amely a megközelítéshez és a landoláshoz szükséges - folyamatosan szólt, míg a személyzet ki nem eresztette a futóműveket. Mivel a megközelítéshez alacsony sebességre volt szükség, ezért teljes mechanizációval repültek, amikor pedig kifelé küldték a gépet és a kerekeket visszahúzták, a fékszárnyak (helyesen) kintmaradtak, azaz a duda végig üvöltött volna, ha nem némítják el azt.

Ezzel egyébként nem követtek el hibát, mert ez a figyelmeztető jelzés a TU-154-esen annyira hangos volt, hogy a főpilóta utasítása értelmében megadott esetben ennek kikapcsolása megengedett volt.

 

A személyzet ideges volt a körülményke miatt, a megközelítés utolsó percei igen feszülté váltak.
A görög irányítás szerint a gép előbb fordult pályairányra, mint azt ők engedélyezték volna, a lényeg azonban az, hogy ott voltak a 34-es pálya final-jén és készen álltak a leszállásra, legalábbis azt hitték.

 

A RWY 34-ről épp egy B757-es szállt fel, a Malév gép pedig megkapta a leszállási engedélyt. Egy szlovák repülőgép, amely a földön állt, észrevette, hogy a TU-154-es kerekei be vannak húzva, ezért bekiabált a rádióba, hogy startoljanak át, majd utána ezt a görög irányítás is megtette, de már késő volt, a HA-LCR a futópálya betonján csúszott a hasán, miközben fékszárnyai nagyrésze leszakadt, a gép farokrészéről eltűnt a borítás, de végül sikerült felemelkedniük.

 

A kavarodásra jellemző, hogy az "átrstart" után még jó ideig nem tudták, mi is történt valójába. A hangfelvételen is elhangzik majd, hogy nem tudták mi volt a baj, megdöbbentő, hogy az se tűnt fel nekik, hogy a repülő sokkal alacsonyabban van a betonhoz képest, mintha a futók kint lettek volna.

 

A HA-LCR még kb. 15 percet a levegőben volt, majd sikeresen landolt. Az igazi veszélyt - miután a  hasoncsúszást túlélték - a szerkezeti sérülések jelentették, csak az Isteni gondviselésnek köszönhető, hogy az utasok és a pilóták túlélték ezt az eseményt.

 

A hangfelvételen maga Hegedűs Zoltán kapitány mondja el a történteket.

 

 

Ha a bevezetőt érdekesnek találtad, akkor lépj be a felhasználó neveddel, vagy regisztrálj, ha még nem tetted
és vagy itt a belső oldalon, vagy az "Egyebek" menüben elérhető lesz a teljes hanganyag!

 

Módosítás: (2010. január 24. vasárnap, 00:52)